Negyedik bevetés

A hosszú fagyos január igencsak kifogott rajtunk. Bármennyire is törtük a fejünket nem sikerült olyan takarítanivalót találni Egerben, amit ki tudunk ásni a hó/jég alól, és nem fagy rá a lemosóvíz.
Ezért a január kimaradt. Februárban váratlanul megindultak a munkák, még szabad hétvégénk sem volt. Rengeteg építkezésen takarítottunk, de volt pékség, panzió is. Nem unatkoztunk, sőt nem is nagyon fáztunk, de Commandozni nem jutott idő.
Végül márciusra csúszott a bevetés. Az egriek a következő 3 lehetőség közül választhattak:
IMG_2349
Az első egy kis összekötő kapualj a Belvárosi Udvar és a Dobó tér között. Valami rejtélyes okból árcímkék százai vannak a falra ragasztgatva, a plafon pókhálós, a járókő látott szebb napokat, mikor még nem wc-nek használták.
IMG_2386
Ez volt a 2. választási lehetőség. Ez a nagybuszmegálló környéke. Csikkek, papírzsepik, műanyagpalackok bukkantak elő az olvadó hó alól.
IMG_2389
A 3.lehetőség egy meglapően rossz állapotban lévő buszmegálló volt, mégpedig a Domus előtti. A koszos, összeragasztgatott, összeköpködött plexi még a kisebb gond, de lapátolni lehet a csikkeket és a szemetet a bódé mögül. Személy szerint ezt szerettem volna rendbetenni, de a szavazók a kapualjra szavaztak, így hát nem volt mit tenni, oda vonultunk fel.

A pókhálózással kezdtük
IMG_2414
Rengeteg takarítási tapasztalatot gyűjtöttünk ismét. Megtudtuk például azt, hogy ha egy ilyen szűk, alacsony helyre beviszel egy hosszú vékony dolgot az aljával felfelé, az garantáltan úgy is marad. Nincs az a módszer, amivel meg tudod fordítani.
IMG_2419

Utána leszedegettük a címkéket, ami a vártnál sokkal gyorsabban ment. Azt hittem áztatgatjuk, kapargatjuk órákig, de lejöttek simán. Ezúton mondok köszönetet a közeli 100 Ft-os bolt minden dolgozójának és vezetőségének a rossz minőségű árcímkékért.
Végül lemostuk a falat és felsúroltuk a járókövet is.
IMG_2425

Takarítási tapasztalatként érdemes megemlíteni, hogy a csatornafedél 2cm átmérőjű lyukán keresztül 30 liter vizet lesepregetni egyrészt hosszadalmas, másrészt magas szintű koordinációs érzéket igényel.
73260585
A félreértések elkerülése végett a kép csak illusztráció. Mielőtt még valaki felháborodna, nem, nem “Siófok” feliratú csatornafedeleket telepítettek a Dobó téren. 🙂

És végül az elmaradhatatlan pózolás a kereszthuzatban:
IMG_2433