Harmadik bevetés

Követőink úgy döntöttek hogy ma a Szent János utca és Erzsébet udvart összekötő “kirakat”-sort takarítsuk ki.

DSC_3459DSC_346120151216_103121

Móni el is kezdte az ügyintézést, gondolta egy-két telefonhívás, és már be is van szerezve az engedély, ki is van nyitva az üveg, hogy belülről is megtisztíthassuk. Nagy szerencse, hogy Móni kitartó típus, mert a 10. telefonbeszélgetés után sem adta fel, és személyesen felkeresve a helyszínt rögtönzött nyomozásba kezdett a cudar állapotban lévő kis átjáró tulajdonviszonyait illetően.
Egy szövevényes történet szálai bontakoztak ki, melynek részletei és szereplői nem tartoznak szorosan a tárgyhoz, a lényeg, hogy nem kaptunk felhatalmazást a kirakatok belsejének kitakarításához, ami még nem lenne akkora baj, mert általában nem felhatalmazással takarítunk, hanem ablaktisztítóval. Viszont kulcsot sem kaptunk, ez pedig megpecsételte az üvegek sorsát. Csak félmunkát tudunk végezni. 🙁

 

De ennyi szomorkodás elég volt, beszéljunk inkább arról, hogy mit KAPTUNK 🙂
– Kaptunk 1 napos behajtási engedélyt a belvárosba, hogy ne kelljen a létrákat, vödröket, vizet gyalog cipelnünk
– Kaptunk 2 jó magas fiatalembert segítségképpen
– Kaptunk egy csomó meleg gratulációt a takarítás ötletéhez

A sok ajándék mellé az időjárás is megajándékozott minket, úgy tűnik végre komolyan vett, és belátta, hogy kitartunk, akárhány próbatételnek is tesz ki minket. Ragyogó napsütésben és +6 fokban kezdett neki a munkának a 7 tagú csapatunk.

DSC_3466 másolat DSC_3465 másolat DSC_3467 másolat

A megszokott munkamorál nálunk az, hogy ha nem találsz már munkát, keresd jobban. Úgy dolgozott a csapat, mint a gép. 1,5 óra múlva akármennyire kerestük már a munkát, nem volt több. kész lettünk. Pedig első ránézésre délután 2 órát saccoltam.

A munka a szokásos jó hangulatban folyt, mikor kész lettünk, így nézett ki a hely. Ha arra jártok nézzétek meg:

DSC_3480 másolatDSC_3486 másolat